tag:blogger.com,1999:blog-675098689624619620.post5070820593930678855..comments2024-02-16T08:18:55.164+01:00Comments on Optymistycznie:): Zmiana odżywiania:)Madahttp://www.blogger.com/profile/11136794579351191903noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-675098689624619620.post-13004665464442350962015-11-22T12:31:16.884+01:002015-11-22T12:31:16.884+01:00Ohohoh! Powodzenia i trzymam mocno, mocno kciuki! ...Ohohoh! Powodzenia i trzymam mocno, mocno kciuki! Nouhttps://www.blogger.com/profile/16953210352261469680noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-675098689624619620.post-19154580245326643752015-11-21T12:44:49.691+01:002015-11-21T12:44:49.691+01:00Ja nie wyobrażam sobie życia bez mąki w różnej pos...Ja nie wyobrażam sobie życia bez mąki w różnej postaci, czy to w omlecie, czy w chlebie. Wiadomo, nie jadam tego w nadmiarze, ale nigdy nie umiałabym tego usunąć. :DZdeterminowana Anahttps://www.blogger.com/profile/06550806538718345822noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-675098689624619620.post-61697033938986767262015-11-20T23:22:25.429+01:002015-11-20T23:22:25.429+01:00ale masz zapasy! :) też ostatnio kupiłam taką mąkę...ale masz zapasy! :) też ostatnio kupiłam taką mąkę orkiszową, Gdańskie młyny można kupić u nas w każdym sklepie. a jak ogólnie ze zdrową żywnością w Norwegii? Duży wybór macie?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15388184470714287988noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-675098689624619620.post-86781010730225358432015-11-20T18:58:43.561+01:002015-11-20T18:58:43.561+01:00Diety niskowęglowodanowe na dłuższą metę są bardzo...Diety niskowęglowodanowe na dłuższą metę są bardzo niezdrowe, a guru takiej diety Atkins skończył z zawałe. Nie obrazisz się, że napiszę co myślę? Pszenica - najgorsze zboże w ogóle. Żyto i jęczmień również niedobre. Ale ja tylko tak. Bez czepiania się. Dobrze, że jusz jesz więcej węgli.Kill Billhttp://killbillblog.menoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-675098689624619620.post-81283378130349104262015-11-20T18:33:41.231+01:002015-11-20T18:33:41.231+01:00Wiem jak to jest odkryć w sobie pasję do gotowania...Wiem jak to jest odkryć w sobie pasję do gotowania :) Nigdy nie lubiłam gotować, aż przeszłam na wegetarianizm i pokochałam to! To wspaniałe, pod warunkiem, że przygotowujemy dania, na które mamy ochotę ;)panikarahttp://panikara.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-675098689624619620.post-808565189330495962015-11-20T18:18:58.375+01:002015-11-20T18:18:58.375+01:00Najwięcej właściwosći zdrowotnych ma właśnie olej ...Najwięcej właściwosći zdrowotnych ma właśnie olej wysokolinolenowym nierafinowany, tłoczony na zimno. Omega-3, znajdujący się w oleju lnianym, pod wpływem światła, powietrza i wysokiej temperatury ulega bardzo szybkiemu procesowi utleniania. Ciocia Wikipedia ma rację - musi być przechowywany w odpowiednich warunkach ;) a zapasy jak na prawdziwą zimę ;)feel-sexyhttps://www.blogger.com/profile/00119441295116361800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-675098689624619620.post-66187622204545639772015-11-20T14:08:21.144+01:002015-11-20T14:08:21.144+01:00Zmielone liście stewii nie mają posmaku. Ja przyna...Zmielone liście stewii nie mają posmaku. Ja przynajmniej w kawie nie czuję Jagahttps://www.blogger.com/profile/13402656121417208084noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-675098689624619620.post-70124485584934911702015-11-20T14:02:21.304+01:002015-11-20T14:02:21.304+01:00Jako że studiuję technologię chemiczną, to od razu...Jako że studiuję technologię chemiczną, to od razu zaciekawiło mnie to, co wspomniałaś o przechowywaniu oleju lnianego. Na ratunek przyszła Ciocia Wikipedia :) <br /><i>"Kwas tłuszczowy omega-3 charakteryzuje się dużą nietrwałością – szybko się utlenia. Jeżeli nie przechowuje się go w odpowiednich warunkach, traci on swoje lecznicze i zdrowotne właściwości. Dlatego olej lniany wysokolinolenowy (określany często na opakowaniach jako „budwigowy”) należy przechowywać w ciemnych butelkach, z dala od światła, a po otwarciu – w temperaturze poniżej 10°C."</i><br />A więc wszystko to sprawka zawartych w oleju składników.<br />Co do odżywiania, od długiego czasu jestem zdania, że trzeba przede wszystkim słuchać swojego organizmu, zamiast kierować się modnymi dietami, gdyż każdy z nas jest różny i każdemu służy lub szkodzi co innego :) Jaspishttps://www.blogger.com/profile/10721536529826485240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-675098689624619620.post-59620604060570241992015-11-20T12:45:45.206+01:002015-11-20T12:45:45.206+01:00Zamiast stewi polecam ksylitol, albo nawet lepiej ...Zamiast stewi polecam ksylitol, albo nawet lepiej erytrol ;-) nie mają takiego posmaku ;-) chociaż ja to już się w sumie przyzwyczaiłam :P o tym oleju lnianym też coś kiedyś słyszałam, że trzeba w lodówce trzymać, chociaż nie wiem do końca dlaczego :P w każdym razie tam go trzymam i polewam nim marchewkę jak tylko nachodzi mnie ochota (a ostatnio się od niej uzależniłam <3)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01291263824580036049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-675098689624619620.post-38488272527822074152015-11-20T11:46:21.452+01:002015-11-20T11:46:21.452+01:00O cholera - to ja się tu ciastkami Dr Gerarda opyc...O cholera - to ja się tu ciastkami Dr Gerarda opycham a ta z takimi zdrowotnościami wyskakuje - aż wstyd mi :) Jagahttps://www.blogger.com/profile/13402656121417208084noreply@blogger.com